Oemotståndligt från Elle mat & vin
Kategori: Bakat
Precis som rubriken lyder är denna chokladtårta toppad med blåbär, björnbär och flingsalt helt oemotståndlig! Den måste provas!

Chokladtårta med blåbär, björnbär och flingsalt
150 g mörk choklad
150 g smör (rumstempurerat) + smör till formen
2 dl strösocker
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
ströbröd
glasyr:
150 g mörk choklad
2 msk smör
till garnering:
1 dl blåbär
1 handfull björnbär
flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen till tårtan och smält i ett vattenbad på spisen. Vispa smöret och sockret poröst med en elvisp. Rör ner ett ägg i taget under omvispning. Häll ner den smälta chokladen och blanda väl.Tillsätt mjölet och vispa smeten slät. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda kakan ca 25 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du provar med en sticka. Låt kakan svalna. Smält sedan glasyrchokladen i ett vattenbad tillsammans med smöret. Bred den över tårtan, låt stelna. Garnera med bär och flingsalt.
Piiiiiist... tom godare dagen efter, om det finns något kvar!
Bloggadress: http://vardagskonst.se