Bullbak
Kategori: Bakat




Det blir ca 30 bullar om du "offrar" lite deg till barnen :-)
50 gram jäst ( söta degar )
150 gram smör
5 dl standardmjölk
1 dl socker
1 nypa salt
1 tsk malen kardemumma
cirka 13 dl vetemjöl special
Fyllning : 100 gram rumsvarmt smör 2 tsk kanel 1 dl socker
Pensling: 1 ägg + pärlsocker till garnering
Smula ner jästen i en degbunke, smält smöret och häll i vätskan i samma kastrull, värm upp till fingerljummet ( 37 grader) Rör ut jästen med lite av degspadet, tillsätt sedan resten av vätskan. Rör ner socker, salt och kardemumman. Tillsätt sedan vetemjölet, arbeta in mjölet ordentligt tillsätt så mycket mjöl att degen blir mjuk och smidig. Låt sedan jäsa till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Under tiden rör du ihop fyllningen. Dela degen i två delar och kavla ut på mjölkat bakbord, två stycken rektangulära bitar cirka 20 * 40 cm . Smeta ut fyllningen vik degen på mitten och skär remsor. Ta varje remsa med båda händerna och snurra från båda hållen och gör en liten knut. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter, Sätt under tiden på ugnen på 225 grader så att den hinner bli varm. Innan ungen vispar du ägget och penslar bullarna och strö pärlsocker över. Ställ in i mitten på ugnen och i cirka 10 minuter.

Bloggadress: http://www.baraetthem.blogspot.com