front row

Smygtitt

Kategori: Hemma - Hallen

 
Rutiner, rutiner, rutiner. Dagarna bara rullar på och är fullbokade med föräldrarmöte, jobb, träning och planering av övervåningen och så småningom utrensning för att kunna dra igång med de sista snickeriarbeterna som äntligen ska göra klart huset! Det kommer bli rörig och det är mycket nu med andra ord.
 
Helgen, eller i alla fall lördagen gick åt till att fixa massor med smågrejer hemma som t ex utrymmet under trappen i hallen. En halvsuddig mobilkamerabild fick jag till nu på morgonen. Här står nu en stor Ikea byrå som rymmer alla vantar, mössor och extra varma kläder till hela familjen. På byrån har jag placerat en låda för post (snyggaste lådorna från Hay), en Ballograf Bank Desk penna som jag tycker är så underbar och får mig att tänka på barndommens besök på posten med mamma. Här saknas det något. Kanske en krukväxt? Eller en lampa? Ett anteckningsblock behövs också. Vad tycker du saknas?
 
På en tavellist från Ikea står en kalender (åh, om jag bara kunde komma ihåg var jag skrev ut dem ifrån... Någon som vet? Vill ju ha ny när året snart tar slut...), en klocka för att kunna hålla koll på tiden alla stressig morgnar och så lite fluffigt mys i form av doftljus från Day Home och mini-pompoms från House Doctor. Detaljbilder kommer i nästa inlägg.
 

Fixar helg!

Kategori: Allmänt

Phu... Har fixat så mycket hemma hela helgen så jag har alldeles glömt bort att blogga! Men istället lovar jag nya bilder på det jag har fixat till veckan. Deal? Behöver massor med råd också :-)

Bullbak

Kategori: Bakat

Igår förberedde vi för den mycket viktiga dagen - kanelbullensdag - 4 oktober. Jag och barnen plockade fram bunkar ur skåpen längst in, mjöl, socker och kanel och allt det där andra som går åt. Här ska bakas underbara kanelbullar. Och faktiskt, jag vet inte inte vad det berodde på, men igår gick det sådär bra som man har en romantiskbild av att det ska göra när man bakar med barn. Barnen knodade och åt deg för glatta livet och jag kunde kavla och knyta krumelur-bullar utan problem. Och gott blev det. Ja, plötsligt händer det. Nu kanske jag vågar baka med barnen flera gånger för tidigare tillfällen har varit allt annat än mysiga...
 
 
 
 
 
 
Bullarna blev underbart saftigt goda och receptet hittade jag här
 

Det blir ca 30 bullar om du "offrar" lite deg till barnen :-)

50 gram jäst ( söta degar )
150 gram smör
5 dl standardmjölk
1 dl socker
1 nypa salt
1 tsk malen kardemumma
cirka 13 dl vetemjöl special

Fyllning : 100 gram rumsvarmt smör 2 tsk kanel 1 dl socker

Pensling: 1 ägg + pärlsocker till garnering

 

Smula ner jästen i en degbunke, smält smöret och häll i vätskan i samma kastrull, värm upp till fingerljummet ( 37 grader) Rör ut jästen med lite av degspadet, tillsätt sedan resten av vätskan. Rör ner socker, salt och kardemumman. Tillsätt sedan vetemjölet, arbeta in mjölet ordentligt tillsätt så mycket mjöl att degen blir mjuk och smidig. Låt sedan jäsa till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Under tiden rör du ihop fyllningen. Dela degen i två delar och kavla ut på mjölkat bakbord, två stycken rektangulära bitar cirka 20 * 40 cm . Smeta ut fyllningen vik degen på mitten och skär remsor. Ta varje remsa med båda händerna och snurra från båda hållen och gör en liten knut. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter, Sätt under tiden på ugnen på 225 grader så att den hinner bli varm. Innan ungen vispar du ägget och penslar bullarna och strö pärlsocker över. Ställ in i mitten på ugnen och i cirka 10 minuter. 

 
Jag hann äta en bulle till lite härliga tidningar med Roomservice på i bakgrunden när barnen somnat och sambon var iväg på jobb! En onsdagskväll när den är som bäst!
 
 
 
 

Lakewood Beds and Living

Kategori: Allmänt

Har ni besökt den här sidan någon gång? Jag snubblade in där via en blogg och oj oj oj vad mycket fint det finns! Nu kan man via en annan blogg vinna ett presentkort på 500 kr och det vill ju jag såklart vara med på! 
 
Svårt att välja, men om jag vann tror jag att något utav dessa skulle få flytta hem till mig!
 
 
 Gaaaaalet snyggt!

Ranarp

Kategori: Hemma - Vardagsrum

 
Är det någon som vet när Ranarp kommer ut i butiken? Finns den redan? Har liksom gått och kärat ner mig i lampan ovan. Jag tror det skulle trivas utmärkt i vardagsrummet brevid soffan!